JM Financial Services - шаблон joomla Создание сайтов

Retele geodezice de indesire si de ridicare realizate cu tehnologie GPS

Realizam relele de puncte cunoscute pe intreg teritoriul national folosite ca baza pentru alte studii topografice. Folosirea sistemelor GPS ne ajuta sa fim eficienti: precizie ridicata intr-un timp foarte scurt (milimetrica in cazul determinarilor statice si centimetrica in cazul celor cinematice).

*GPS - Global Positioning System este denumirea primului sistem de sateliti, cel american, care a devenit denumirea generica pentru masuratorile topografice ce utilizeaza semnalul satelitar pentru pozitionare si pentru acest tip de aparate.

Echipamentele pe care le folosim sunt din gama GNSS-RTK cu tripla frecventa (L1/L2, L5), cu un  numar sporit de canale, si care se pot conecta la mai multe sisteme de sateliti (la GPS, la sistemul rusesc GLONASS si in curand Galileo), fiind folosite la masuratori statice si cinematice. Masuratorile cinematice sunt determinari in timp real, asa-numitele masuratori RTK (Real Time Kinematic). Pentru determinarea in timp real cu precizie centimetrica  a coordonatelor punctelor este nevoie ca aparatele GPS-GNSS RTK sa primeasca corectii de la statii fixe terestre. Acest lucru este posibil prin folosirea modem-urilor GSM  pentru conectarea la internet si receptia corectiilor RTK de la statiile fixe permanente, existente in Romania - ROMPOS.